Il modo più semplice a Preparare Perfetto Aquafaba in mousse bigusto e in meringa
Aquafaba in mousse bigusto e in meringa. Montare l 'aquafaba a neve con lo zucchero a velo..on aquafaba basics, I will run you through all of the basics of aquafaba in this video as well as many of the frequently asked questions with regards to aquafaba and making meringues with aquafaba. Aquafaba is a grea sustitute for egg whites and allows you to make eggshites without any eggs! A guide to aquafaba: What it is, methods, tips and tricks, and several recipes for how to use it.
I'm so excited to bring this simple yet indulgent vegan chocolate mousse with aquafaba recipe to you, guys. As I've already mentioned in my previous posts, ever since I've read about the brilliant invention of aquafaba 'egg whites', I've been massively obsessed with it. This vegan chocolate mousse is quick and easy to prepare, and the aquafaba makes this delicious vegan dessert extra fluffy and luxurious. You can cook Aquafaba in mousse bigusto e in meringa using 6 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Aquafaba in mousse bigusto e in meringa
- Prepare of Aquafaba di un vasetto, fredda di frigo.
- You need of fragole.
- You need of zucchero a velo.
- It's of zucchero di canna.
- Prepare of limoncello.
- Prepare of cioccolato bianco.
In short, aquafaba is pretty much the perfect egg white substitute, and the answer to the egg-free and vegan baking and cooking problems. Aquafaba powder is the dried version of the liquid remaining from cooking chickpeas. This liquid absorbs proteins and starches from the chickpeas which give it properties very similar to egg whites. Used for baking, meringues, whipping into soft and hard peaks, mousses, fudges, nougats, ice cream.
Aquafaba in mousse bigusto e in meringa step by step
- Montare l'aquafaba a neve con lo zucchero a velo. Accendere il forno statico a 100 gradi, con un terzo dell'aquafaba montata, formare le meringhette col cucchiaino o con la sac à poche su una placca da forno coperta di carta forno, e metterle ad asciugare in forno per circa 45 minuti, provare toccando delicatamente col dito. Quando asciutte, staccarle con delicatezza e metterle in un luogo asciutto, ben separate..
- Mentre le meringhette sono in forno, lavare le fragole a pezzi piccoli e metterle in un padellino antiaderente con lo zucchero di canna e il limoncello. Mettere su fuoco dolce, se si desidera, fiammeggiare, e far cuocere fino a che le fragole non si saranno sfatte o comunque non si sarà formata una bella composta (ci vorranno circa 10 minuti). Far intiepidire e unire delicatamente ad un altro terzo dell'aquafaba montata fino a formare una bella mousse rosa..
- Spezzettare il cioccolato bianco e farlo fondere al microonde o a bagnomaria. Farlo intiepidire e unirlo delicatamente al restante terzo dell'aquafaba montata. L'ideale è usare una spatola di silicone, con movimenti dal basso verso l'alto, per non smontare l'aquafaba..
- Comporre le preparazioni. Sul fondo di due coppette, mettere la mousse al cioccolato bianco, perché è più pesante. Coprire con la mousse alle fragole. Mettere in frigo per venti minuti, e decorare con le meringhette al momento di servire. Gustare fresco..
This aquafaba chocolate mousse is the best way to make vegan chocolate mousse! The secret to fluffy mousse is aquafaba. If you haven't heard of it before, it simply means the liquid from a can of chickpeas or the reserved cooking water from any beans. Chickpea liquid, called aquafaba, subs for egg whites, in meringues, mousse and other recipes where you need a vegan option. As the music swells, the camera pans over a vegan baking a crisp meringue, a pregnant chef folding fluffy mousse, a burly bartender shaking up a fizzy cocktail.
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Nestor Kraatz
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